Jeg og Storm bestemte oss for å ta en liten tur ut på morgenen i dag. Det kom jo litt snø i går, men med vind og snøføyke på den lille snøen som kom så var vel ikke forhåpningene så store. Hverken med tanke på å finne spor eller at det faktisk hadde vært noe ute å gått i det været. Men etter en liten bilrunde så hadde vi både rådyr og hjortespor for terrierene å bryne seg på. Vi valgte hjorten. Både fordi vi hadde spor inn i et lite område og ikke ut igjen, og fordi det var spor etter en skikkelig en. Skal jo ikke tippe vekta ut fra sporet, men at det var en godt voksen bukk var helt sikkert.

Sporsnø er genialt

Sporsnø er genialt

Storm fant seg en post på nordsida av der sporet gikk ned og jeg gikk på med Tøffy og Hill. Vi visste ikke hvor langt den hadde gått nedover før den hadde lagt seg så Storm var klar til å flytte seg videre nedover. Jeg slapp på sporet og gikk litt etter bikkjene. De forsvant momentant, men framdriften var ikke allverden. De fløy mye rundt og rundt nede i tettskogen på nedsiden av veien. Etter en liten stund gikk jeg etter for å se. Der hadde hjorten gått å beita og hatt flere liggeplasser. Bikkjene jobbet på for å finne ut av alle beitesporene.

Etter 10-15 min så det ut til at Hill hadde finni et utspor og dro av gårde, rett mot posten til Storm. Bare 150 meter unna Storm kom uttaket, Hill fikk den på beina og den tok veien direkte på Storm. Jeg ventet bare på smellet, men skjønte at noe hadde skjedd når Hill bråvinkla oppover bare 50-60 meter unna posten. På sporene kunne vi se hvordan hjorten hadde kommet ut i grusveien med retning rett i mot Storm. Der hadde den plutselig merket enten Storm eller bilen som stod parkert der. 3-4 meter sammenhengende bremsespor og hjorten hadde hivd seg oppover i 100 meter før den fortsatt samme retning og svinga seg rundt posten.

Storm konstaterer at han ble brukt som rundingsbøye av hjortebukken.

Storm konstaterer at han ble brukt som rundingsbøye av hjortebukken.

Hill fortsatt etter hjorten som fortsatte rett ut. Etter en drøy kilometer begynte den å svinge tilbake igjen. Den kom tilbake i lia på øvresida oss, men tross hastig ompostering så kom vi ikke i kapp. Losen fortsatt bare å ture oppover lia rundt en kilometer nord for oss. Etter en stund mista vi han på peileren i det han forsvat innover åsen. Ca 30-40 minutter etter uttak så det ut til at han var på vei hjem og en times tid etter at han fikk hjorten på beina så var han tilbake hos oss i veien. Hjorten vant denne gangen også.

Storm og Hill

Storm og Hill

Legg igjen en kommentar

  • English
  • German
  • Norwegian
  • Polish
  • Serbian
Kontakt oss

Trude Granhus Mail mail

Eivind Lurås Mail mail

 

Adresse:

Gulsvik 3539 Flå