Jaktet med Storm på søndag og mandag. Først på søndag slapp vi noen løshunder rundt om i terrenget. Erik slapp gråhunden Tuva, Storm slapp Jämthunden Figo og Lars slapp gråhunden Bajas. Det skjedde etterhvert ganske mye. Både Tuva og Figo har sin første sesong så de er under innjaging og målet er å få felt noe i los for de. Tuva fikk ganske snart los på ku og kalv. Erik var innpå mange ganger, men det var alltid for tett og det flytta seg korte avstander hver gang. Men Tuva fikk stopp på det gang på gang. Etter mellom 2 og 3 timer ble det skikkelig værsatt og Tuva måtte gi slipp på de til slutt. Men en veldig lovende los. Bajas nøsta spor til den store gullmedalje, men uten å få ut noe. Figo fant et ungdyr som sprang som ungdyr gjerne gjør. Han hang på ca 1,5km  før han slapp.

Etterpå prøvde vi et slipp uti lia med terrierne etter hjorten. Cilka og Tøffy var de som skulle prøve seg. Lite skjedde i starten, og det nærmet seg egentlig skumring. Da fant de endelig lukt. Problemet var at opp der lukt kom fra gikk det ikke an å komme så lett. Tøffy løp rundt i 100 meter sirkeler og losa opp i lufta mot ei berghylle  på øversida. Der kom det tydeligvis lukt ned fra, sånn gjør hun kun når hun har direkte overvær fra dyret. Jeg prøvde å komme meg opp dit, men måtte gi tapt. Ingen vei opp fantes noe sted fra undersiden. Vi prøvde å komme oss opp på sørsiden og finne en vei inn der, men etter en noen hundre høydemeter klatring kunne vi fastslå at den hylla gikk det ikke an å komme til derfra. Skumringen kom fort og vi måtte bare avslutte før vi fant veien inn til dyra. Antagelig er den hylla kun tilgjengelig ovenfra og ned. Det får vi prøve neste gang :-)

Cilka og Tøff på liggeplass

Cilka og Tøffy undersøker en av dagleiene vi fant. Typisk liggeplass for hjort. Høyt oppe med god utsikt, nesten umulig å komme innpå dyrene på en slik plass. Hadde desverre ikke vært noen der de siste dagene.

Dagen etter vill jeg og Storm slippe Figo på ku og kalv vi hadde sett dagen før. Jeg satt på post og Storm gikk med Figo i mot meg. Etter en stund uten at noen skjedde så fikk Figo endelig uttak, men det tok ut. Heldigvis fikk han stopp på det etter en 3-400 meter. Det stod litt og kom i ganglos mot meg. På ca 90 meter kom ku og kalv fram i myrkanten på posten min og Figo sin første elg var et faktum. Veldig glad og stolt hund stod på fallet når jeg kom ned :-) Veldig morro å få skyte første for en unghund.

Figo med første elgen

Kaparvikens Figo med sin første elg.

Figo og Anders med første elgen

Hundeieren var også ganske fornøyd.

Transporten ned var en liten utfordring. Ikke akkurat kjørbart med kjøretøy fram dit jeg skøyt så vi måtte dra den en liten km og ganske mange høydemeter. Hylle for hylle nedover gikk det, ikke alltid elgen landa like fint.

Draing av elg bratt

Der landa den. Fint terreng for draing.

 

Legg igjen en kommentar

  • English
  • German
  • Norwegian
  • Polish
  • Serbian
Kontakt oss

Trude Granhus Mail mail

Eivind Lurås Mail mail

 

Adresse:

Gulsvik 3539 Flå