Etter det kom et lite dryss med snø (kanskje en halv cm) så ble det tid for litt revejakt. Ei hel natt med sporsnø gjorde at det var spor overalt, ikke lett å finne ut av. Men etter litt sporing fant vi et spor som gikk for seg selv et stykke. Slapp Simen og han tok ut reven et eller annet sted i løpet av de første kilometerne. Losen gikk rundt posten til Jostein på tre kanter. Fulgte grusveien rett mot posten en stund, men oppdaget bilen som stod parkert 100 m unna posten og stakk til skogs. Kom inn igjen på grusveien lengre opp og sprang den flere km. Reven trodde kanskje det var lurt, men om reven springer fort på veien så springer støveren enda fortere. Etter ca 3 km på veien måtte reven hive seg ut og ned i et 50 meter dypt elvejuv. Der krabba den inn i et hi under noen digre steinblokker.

Jeg og Jostein tok med Iris (Hevishot`s Biris) ned og slapp hun inn. Etter noen minutter hadde hun lokalisert reven og to minutter senere kom den ut som en kanonkule. Opp berget på motsatt side av elva klatra den før haglsvermen til Jostein innhenta den. Stein død datt den ned fra berget og landa perfekt midt i den eneste råka som var i isen. Der var strømmen stri og under isen forsvant den momentant. Med steiner og tørre trestokker brøyt vi isen gradvis opp i kulpen nedenfor råka. Etter 5-6 meter isbryting kom den endelig til syne under isen, kilt fast mellom isen og noen steiner. Noen rever må en jobbe mer for enn andre :-)

jostein-iris-rev

Jostein med reven. Under steinen med sol på bak til høyre krabbet reven inn. Når Iris fikk den ut igjen kryssa den isen og klatra opp skråningen til venstre på bildet. Jostein traff perfekt og reven var død i smellet, men gjorde et svalestup og landa øverst i råka bak Jostein.

undervannsrev

Etter solid isbryting kom det endelig fram en rev.

jostein-rev-iris

Jostein og Iris på vei hjem, Sørbølfjell i bakgrunnen

Søndag var sporsnøen to dager gammel og det var enda mer kaos av revespor. Kim og jeg tenkte å bare slippe på frisøk i et område der det ofte dukker opp spor, men på veien opp dit oppdaget vi spor etter to rever som ikke var der i går. De hadde gått sammen flere km langs veien og Kim slapp sin russerstøver Basun på sporet. Etter flere km med nøsting så fikk han reven på beina. Losen gikk en runde og klatra seg høyt opp i lia. I noen sinnsyke bratte svaberg og steinrøyser opp mot snaufjellet hadde reven klatra i vei og Basun klatra etter. Reven fikk nok en del forsprang på den biten og lå nok minst 10 minutter foran når den valgte feil overgang nede på veien. Der stod Kim klar og to kjappe smell gjorde at reven bare kom seg noen få meter ut av veien.

blodspor-rev

Etter to treff kom ikke reven mange meterne.

kim-basun-rev

Fornøyd hund og hundeier etter flott los.

to-rever-pa-veggen

Legg igjen en kommentar

  • English
  • German
  • Norwegian
  • Polish
  • Serbian
Kontakt oss

Trude Granhus Mail mail

Eivind Lurås Mail mail

 

Adresse:

Gulsvik 3539 Flå