Beklager at det er lenge siden sist innlegg, men denne helgen skjedde det litt vel mye. Vi skulle være med Erling og trysiligaen på hjortejakt.
Fredag skjedde det svært lite. Tre hjorter ble skremt ut feil vei tidlig i drevet. Ingen bikkjer i nærheten av de.  Kun en liten elglos på Hill og Tøffy.
Lørdag var det litt mer action. Vi slapp fem bikkjer totalt, en drever, en beagle, en gråhund og Hill og Tøffy. Nesten før vi slapp hundene kom det 7 dyr på Ola Sondre som fikk nedpå en bukk. Gråhunden til Erling tok ut hjort og jagde også i mot postrekka. Dreveren hadde elglos og terrierne hadde ingen spor. Halveis gjennom fant de en elg som Hill jagde ut av drevet nordover. Dreveren og gråhunden hadde sleppt sine dyr og tok over den. Litt høyere opp fikk Hill og Tøffy ut hjort, etter en liten sving nedover jagde Hill ei kolle opp på Marius som klemte nedpå den. Flere dyr var nok i nærheten for kort etter kom det tre hjorter til på en post lengre nord. 12 hjort og 5 elg på post på et drev er vel innafor :-)

image

Søndag slapp vi Cilka og Tøffy. En stund uten ferske spor før de fikk ut kolle og kalv. Ole Henrik så de før de fortsatt ut i lia. I noen bratte skjær blei det stop etter bare 15 min. Etter litt tapsleiting fant Cilka like godt en bukk og jagde den forbi posten til Erling. Den fortsatte i delvis ganglos og stålos ut av drevet. Etter ca 40 min slapp ho og startet på returen. Men etter bare noen hundre meter ble det stopp…..lenge. Til slutt måtte jeg gå bortover for å få henta ho. Når jeg hadde 50 meter igjen så jeg kongeørna slapp seg ut av treet framfor meg. Da fikk jeg verdens dårligste følelse, hva finner jeg nå. Fikk øye på Cilka som gjemte seg under ei hengegran. Der kunne ikke ørna få tak i ho….smart. Men de hadde hatt seg noen skikkelige basketak. Cilka blødde fra mange steder. Etter en full sjekk hos vetrinær med røntgen og alt så kunne vi ikke finne noen indre blødninger eller tegn på andre indre skader. Men 12 høl vitner om en ganske hard kamp. Store og djupe på bogen, heldigvis grunnere bakover på sidene, bak og i buken. Nå er vi hjemme og håper ikke det finnes noen skjulte skader og at Cilka klarer seg gjennom dette også.
image

Legg igjen en kommentar

  • English
  • German
  • Norwegian
  • Polish
  • Serbian
Kontakt oss

Trude Granhus Mail mail

Eivind Lurås Mail mail

 

Adresse:

Gulsvik 3539 Flå