Beklager at det har vært en stund siden oppdateringer på nyhetsfronten. Har vært travelt og mye har kommet i veien for hjemmesiden.

Siden sist kan vi nevne at Eivind har vært i Finland på Mårhundjakt. For å lære mer om mårhunden og mårhundjakt så fikk vi bli med det finske Jägarforbundet på mårhundjakt og fagseminar om mårhund. Der fikk vi se og prøve de ulike jaktformene. Gjorde mest hijakt, men fikk sitte litt på åte, sjekka noen feller og noen fikk være med å slippe stillende hund. Noen mårhunder blei det og vi fikk sett og lært mye nytt.

Mrhund graving Finland

Mårhund.

Mårhund.

Samtidig som Eivind var i Finland stakk Cilka av med halsbånd og leiebånd på. Ho fant vel en elg eller hjort rett ovafor huset og forsvant etter den ut i natta. Trude og moren hennes leita febrilsk hele den natta og påfølgende dager og netter uten å finne ho. Flere naboer og venner blei også med på leitingen for å hjelpe til. Ca to døgn etter ho blei borte kom også Eivind hjem og blei med å leita.

Halv tre den tredje natta hørte heldigivis Eivind et hund som svarte han når han gikk å ropte. Godt oppå åsen, og på baksida en topp stod Cilka fast med båndet kveila rundt en busk. Vi fryktet jo at ho hadde gått i hi med båndet etter og satt seg fast. Da hadde vi aldri funnet ho, men heldigvis stod ho oppå bakken og var like frisk og rask. Gleden var ubeskrivelig stor hos oss alle når vi kom hjem den natta. PS. på vei hjem kryssa vi et ferskt hjortespor, som den tysk jaktterrieren ho er så ville ho selvfølgelig etter den. Noen innser aldri når de burde gi seg.

Cilka.

Cilka.

Helga etterpå reiste Trude på NKK-utstilling i Bergen med Hill. Han ble best i rasen med cert og cacib. Han ble også brukt av Sigrid i junirhandling. Denne gangen tok de seg desverre ikke til finalen, men de fikk en veldig høy poeng sum!

Hill BIR i Bergen.

Hill BIR i Bergen.

Legg igjen en kommentar

  • English
  • German
  • Norwegian
  • Polish
  • Serbian
Kontakt oss

Trude Granhus Mail mail

Eivind Lurås Mail mail

 

Adresse:

Gulsvik 3539 Flå