Ikke fått tid til å jakte rein selv før denne uka. Har kort på Hardangervidda. Der er dyra veldig avhengig av vind og vær og de flytter seg enorme avstander veldig fort. Det kan være veldig bra og veldig dårlig. Reiste tirsdag på Gavlen, ingen dyr på terrenget, men fikk til slutt øye på en flokk en 4-5km unna på ca 500 dyr. De stod der hele dagen uten å flytte seg så det ble ikke noe mer.

Dagen etter reiste jeg med Stian lengre vest. Der var det mer dyr. Jeg var såpass optimistisk at jeg tok med Jostein som bærehjelp i tillegg. Allerede på vei inn langs veien så vi en brukbar flokk. Vi fortsatt inn dit vi skulle og gikk innover for å få oversikten.

Reinsjakt Olabunuten Geir utsikt

Rimelig fint i fjellet på morgenen.

Reinsjakt Olabunuten Geir

På vei innover mot nuten.

Ikke lenge etter at vi kom inn fikk vi øye på to flokker. En på ca 100 dyr langt vekk og en på ca 400 litt nærmere. Den største trakk rett mot oss og vi satt i en god posisjon. Gjennom dagen fikk vi nærkontakt mange ganger med den flokken. Vi var flere jegere rundt den og med godt samarbeid og god radiobruk så fikk vi totalt 8 dyr av den flokken. Alle var flinke til å holde seg i ro etter skuddet og ikke støkke eller værsette dyrene på noen måte slik at flokken roa seg ned igjen veldig fort. En bra dag i fjellet :-)

Reinsjakt Olabunuten 400 dyr

Kan så vidt skimte flokken der den har lagt seg ned på myra ved de to små vannene nærmest. Ca. 400 dyr ligger der 300 meter unna :-)

 

Reinsjakt Olabunuten Stian med simle

Stian med ei simle.

Reinsjakt Olabunuten Jostein og Stian

Jostein og Stian med kjøtt i sekkene.

Torsdag reiste jeg på Gavlen igjen alene. Ingen dyr å se i det hele tatt. Fredag blei jeg med Geir inn i samme område som vi skøyt på onsdag. Dyrene hadde allerde reist vestover på vinden så vi var en halv dag for seint ute. Ikke ei klauv å se før vi til slutt fikk øye på en enslig kalv et stykke unna. Geir smøyg seg inn på den og felte den med et velrettet skudd. Det viste seg at den hadde en gammel skuddskade i begge frambeina og derfor ikke var i form. Veldig godt å få avlivet slike.

Reinsjakt Olabunuten kalv Geir

Geir sin kalv.

Reinsjakt Olabunuten Skade fot kalv

Skade i fot.

Reinsjakt Olabunuten skade kalv verk

Verken kommer tytende ut av skaden.

Legg igjen en kommentar

  • English
  • German
  • Norwegian
  • Polish
  • Serbian
Kontakt oss

Trude Granhus Mail mail

Eivind Lurås Mail mail

 

Adresse:

Gulsvik 3539 Flå