Jaktsesongen så langt har mest vært stang ut. Først bukkejakt og så bjørnejakt. En legendarisk og vis mann ved navn Hr. Hansen sa en gang at flaks går i bølgedaler. Har du mye uflaks så får du tilsvarende mye flaks tilbake når det snur. Da bør det jammen snart snu litt snart…..men vi brukte vel opp mye flaks med å vinne årets jakthund.

Noen bilder fra årets bukkejakt ligger under. Godt med bukker visste vi det var i området, det ble bekreftet første kvelden vi var ute. Vi så 5 forskjellige bukker på 400 meters smygrunde. To av de var bra store. Men når Trude lå å sikta på den ene så kom det plutselig fram elgku med tvillingkalv 30 meter bak den og de ble gående der i 10-15 min slik at vi ikke fikk sikker bakgrunn. Når skjer det liksom. Stang ut kan du si…..når vi lå der å venta på at elgen skulle flytte seg så kom det ut en mindre bukk 50 meter nærmere. Når den store ble borte så tok Eivind den lille. Men ikke uten å få kikkerten i panna så det smalt…..litt stang ut kanskje?

Vegabukk2

 

Sånn fortsatte det hele uka. Vi så fra 1-4 bukker hver økt, men fikk ikke løsnet skudd. Om vi smøyg fram i en åpning så stod bukken til høyre når vi så til venstre, eller vi var 10 sekunder for seine eller for tidlig ute. Til slutt siste kvelden fikk vi en liten en til. I tett kveldsdis og de siste minuttene av skytelys. Men to små på en uke må sies å være stang ut…..

Vegabukk

Så reiste Eivind på bjørnejakt i Jämtland, de fire første dagene av jakta bare siden han måtte hjem å jobbe etter det. Vi hadde bjørn i området og var borti den, men fikk ikke noe skikkelig sving på det. Bjørnskit og andre affærer var å finne så langt vekk var nok aldri nalle. Men vi var nok litt for mye på feil sted til feil tid……..stang ut kan du si.

Bjønnbajs, ikke helt fersk desverre.

Bjønnbajs, ikke helt fersk desverre.

Bjønneboso (liggeplass) i kroken helt inntil rotvelta.

Bjønneboso (liggeplass) i kroken helt inntil rotvelta.

Litt tidligere i sommer hadde bjørnen gjort god jobb med maurtuene. Fant vel 10 slike på 150x150 meter. Dette er ei tue som er jevnet med jorden.

Litt tidligere i sommer hadde bjørnen gjort god jobb med maurtuene. Fant vel 10 slike på 150×150 meter. Dette er ei tue som er jevnet med jorden.

Vepsebol eller larver har bodd her. En stubbe som bjørnen har rivd opp og gnagd rein for det som var godt.

Vepsebol eller larver har bodd her. En stubbe som bjørnen har rivd opp og gnagd rein for det som var godt.

Vi håper vi er på vei opp av bølgedalen igjen snart…… :-)

 

Legg igjen en kommentar

  • English
  • German
  • Norwegian
  • Polish
  • Serbian
Kontakt oss

Trude Granhus Mail mail

Eivind Lurås Mail mail

 

Adresse:

Gulsvik 3539 Flå