Heldigvis for oss så blei reinsjakta på Hardangervidda utvida i år. Siden jeg fortsatt hadde endel kort igjen så reiste jeg og Anders til fjells en tur. Etter ei uke med tilnærmet null sikt og lite folk i fjellet så blei det jo litt gambling på hvor dyra var. Vi valgte oss Vinje og Bitdalen. På veien inn hadde vi vind, snø og sjelden mer enn 50 meter sikt. Men takket være Anders sitt haukeblikk så fikk vi hivd oss ned i det ei simle og en bukk kom rett på oss. Simla blei liggende og det var bare 300 meter igjen til hytta. Bra start :-)

Finvær rett og slett.....:-) Anders er glad for at vi er kommet til hytta.

Finvær rett og slett…..:-) Anders er glad for at vi er kommet til hytta.

Dagen etterpå starter like grå, og vi prøver oss bare på å smyge forsiktig rundt  i tåkeheimen. Utpå dagen går Anders mot bilen siden han skal hjem på kvelden. Jeg fortsetter innover litt til siden jeg ikke skal ned igjen før dagen etter. Utover ettermiddagen letter været opp litt og så fort sikten blir noen hundre meter så oppdager vi dyr på hver vår kant. Jeg får en liten halvannetåring i en flokk på ca 100 dyr og Anders legger nedpå tre kalver på vei mot bilen. Når været lettner enda mer så oppdager vi at vi valgt nok riktig sted. Det er dyr overalt. Nye flokker dukker opp hele tiden. Et par flokker på 3-400 dyr, og masse småflokker på 20 – 50 – 100 dyr. I tillegg reiste det en storflokk på ca 1000 dyr innover, men den kom usett forbi oss. Vi hadde mer enn nok med å komme oss til bilen med de vi hadde. Mer og mer snø ble de også så føret begynte å bli ganske tungt.

45kg sekk i knedjup snø med steinrøys under gir ikke akkurat voldsom fremdrift.

45kg sekk i knedjup snø med steinrøys under gir ikke akkurat voldsom fremdrift. Godt med pause.

Etter et kort møte med Anders ved bilen så fortsatt jeg inn igjen til hytta. Å jammen blei det ikke en liten bukk til på veien inn igjen. Etter slkating og ordning så var klokka nesten halv tolv før jeg kom fram. En veldig bra, men veldig tung dag :-) Dagen etter skulle jeg bare hjem, men skulle ha med de to siste dyrene ut også. På veien til bilen dumpa jeg over 6 dyr som gikk og beita i stien. Kunne jo ikke la være så fikk to kalver der også. Det medførte en rimelig lang dag til med bæring. Slapp heldigivis å bære lengre enn ned til Bitdalsvatnet siden jeg fikk tilbud om båttransport ut de siste par km neste morgen. Men var likevel ikke ved bilen før klokka tolv på kvelden.

To kalver på veien hjem.

To kalver på veien hjem.

Siste del av siste dagen var sikten og været tilbake der det begynte. Så egentlig hadde vi bare en ettermiddag og en morgen med noenlunde sikt. Heldige med uttellingen på såpass kort tid :-) Takk for tur Anders og takk og pris for båttransport :-)

Båt en gull verdt.

Båt en gull verdt.

Legg igjen en kommentar

  • English
  • German
  • Norwegian
  • Polish
  • Serbian
Kontakt oss

Trude Granhus Mail mail

Eivind Lurås Mail mail

 

Adresse:

Gulsvik 3539 Flå